Elektrische deelfietsen vanaf 10 april beschikbaar in Gouda

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Vanaf 10 april kunnen zowel bewoners als toeristen in Gouda gebruik maken van elektrische deelfietsen. Deze fietsen zullen op diverse locaties in de stad geplaatst worden en vormen een duurzaam alternatief voor eigen vervoer.

Eerste fietsen bij Winkelcentrum Bloemendaal

De eerste deelfietsen worden op 10 april om 14:00 uur bij Winkelcentrum Bloemendaal (ingang Ruigenburg, ter hoogte van de Hema) geplaatst. Hier geeft wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal voor het gebruik van de fietsen. Bewoners kunnen hier de eerste 2 uur gratis gebruik maken van de elektrische deelfietsen.

Fasering invoering en gebruik

Het aantal deelfietsen zal geleidelijk worden uitgebreid. Naast de 10 deelfietsen bij het startmoment in Bloemendaal, worden er op 10 april nog 15 fietsen in de stad geplaatst. De eerste 2 maanden zullen er maximaal 60 fietsen door heel Gouda staan. Na 2 maanden wordt dit aantal uitgebreid naar maximaal 100 elektrische deelfietsen.

De elektrische deelfietsen kunnen via de GO Sharing-app gevonden en gereserveerd worden. In de app wordt aangegeven waar de fietsen te vinden zijn en waar ze na gebruik weer geparkeerd kunnen worden. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut. De accu’s van de elektrische deelfietsen worden door GO Sharing vervangen zodra deze leeg dreigen te raken.

Voordelen voor de stad

Het gebruik van de elektrische deelfietsen heeft verschillende voordelen. Zo vermindert de druk op parkeerplaatsen en verkeersdrukte in de stad als meer mensen een fiets kunnen gebruiken. Daarnaast is het een duurzame optie voor korte ritjes in Gouda. Met de invoering van de elektrische deelfietsen wordt Gouda een nog leefbaardere en aantrekkelijkere stad voor bewoners en toeristen.