Irene Klein Haneveld benoemd tot ereburger van Gouda

4 maanden geleden gepubliceerd

Mevrouw I. (Irene) Klein Haneveld is op maandag 1 april benoemd tot ereburger van Gouda. Zij ontving de zilveren erepenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. De erepenning is een blijk van grote waardering voor haar jarenlange inzet voor Gouda.

Initiatiefnemer gratis Paasontbijt

Mevrouw Klein Haneveld is de drijvende kracht achter het grote gratis Paasontbijt op de Markt op Tweede Paasdag. Dit evenement, dat zij sinds 2016 organiseert, is een nieuwe Goudse traditie waar iedereen welkom is. Het Paasontbijt brengt de stad samen, met de deelname van 20 kerken en zo’n 250 vrijwilligers die het ontbijt helpen realiseren.

Bijdrage aan de stad

Naast de organisatie van het Paasontbijt, heeft mevrouw Klein Haneveld zich ook voor andere zaken ingezet. Ze was actief in de ondernemersvereniging SOG en zette zich in om Gouda aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers. Ze organiseerde tal van creatieve activiteiten, zoals trouwen voor 1 dag op Valentijnsdag, een kinderkaasmarkt en een stroopwafeldag. Ook was ze betrokken bij de verkiezing van de kinderburgemeester en diverse activiteiten van het kindercollege. Mede door haar inspanningen won Gouda de titel Beste Binnenstad van Nederland.

Eerste nachtburgemeester en Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Klein Haneveld was tevens de eerste nachtburgemeester van Gouda en werd in 2020 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gospelbolwerk van Nederland

In Christelijk Nederland is mevrouw Klein Haneveld bekend als organisator van gospelconcerten en muziekevenementen. Ze organiseerde in de jaren negentig jaarlijks een Gospel Muziekfestival op de Markt in Gouda, waardoor de stad bekend werd als gospelbolwerk van Nederland.

Zilveren erepenning

De zilveren erepenning is een hoge stadsonderscheiding die sinds 1939 in zeer bijzondere gevallen wordt toegekend. De ontvanger van de penning wordt ingeschreven in het register van ereburgers van de stad Gouda.