Getuigen gezocht na roekeloos rijgedrag bij achtervolging

22 dagen geleden gepubliceerd

Een 31-jarige man uit Gouda is aangehouden na een achtervolging die op dinsdag 26 maart begon in Gouda en eindigde op de West-Vlisterdijk in Haastrecht. Tijdens deze achtervolging reed de verdachte roekeloos door meerdere gemeenten. Voetgangers, fietsers, automobilisten en een motorrijder moesten uitwijken voor de verdachte.

Incident begon op de Symfonielaan

Agenten wilden de man rond 16.45 uur staande houden bij de Symfonielaan in Gouda. De man negeerde echter het stopteken en ging er vandoor. Tijdens zijn vlucht overtrad hij meerdere verkeersregels. Hij reed te hard, gebruikte het fietspad als rijbaan en negeerde rode verkeerslichten.

Roekeloos rijgedrag door meerdere gemeenten

De verdachte reed roekeloos door Gouda, Reeuwijk en Haastrecht. Uiteindelijk nam hij de snelweg en crashte op de West-Vlisterdijk in Haastrecht. Daar ging hij te voet verder, maar werd snel in de buurt aangehouden. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen

De man wordt onder andere verdacht van roekeloos rijgedrag. De politie is op zoek naar mensen die last hebben ondervonden van dit gedrag en bijvoorbeeld moesten uitwijken voor de rijdende auto. Camerabeelden kunnen van grote waarde zijn voor het onderzoek. Mocht u bijvoorbeeld tijdens het incident een dashcam aan hebben gehad, dan vraagt de politie u deze beelden te delen.